Braadwijzer

Hier kan u enkele nuttige tips vinden hoe u de gerechten uit onze feestfolder moet opwarmen:

Vooralleer u van start gaat:

BELANGRIJK
Controleer uw bestelling goed bij thuiskomst.
Hebt u vragen, opmerkingen of tekorten, contacteer ons dan onmiddellijk zodat wij u snel verder kunnen helpen.

OPGELET: Bewaar uw bestelbon zorgvuldig.  Breng deze mee bij het terug brengen van uw schotels.  Zonder deze bon kunnen wij geen waarborg terugbetalen!

Hoe moet ik nu alles opwarmen?

Voor ieder gerecht is het noodzakelijk om uw oven goed voor te verwarmen (min. 20’ aan 220°).

- Bij het opwarmen aluminiumfolie niet verwijderen!  Dit om uitdroging van uw gerecht tegen te gaan.
- Voor het opwarmen van aperitiefhapjes en voorgerechtjes met bladerdeeg moet u de plastiekfolie of aluminiumfolie wel verwijderen!  Zo wordt alles mooi krokant.
- Gratinaardappelen niet afdekken bij het opwarmen, zodat deze langzaam kunnen gratineren.

Respecteer daarna de volgende oven temperatuur en opwarmtijden, afhankelijk van het gerecht en de soort oven waarover u beschikt:

 

Temperatuur oven

Gasoven

Elektrische oven

Warme lucht oven

Aperitiefhapjes

160°

10’

10’

10’

Vidée met vulling

180°

25’

20’-

15’

Warm voorgerecht

160°

20’

20’

15’

Warm hoofdgerecht

160°

45’

40’-45’

40’-45’

Gratinaardappelen

180°

45’

40’

40’

Deze opwarmtijden zijn een richtlijn.
Bij een volledig volle oven mag u gerust 5’ tot 10’ langer opwarmen.  Controleer dus uw gerechten, als ze zeker warm genoeg zijn, vooraleer u ze presenteert aan uw gasten.

Gerechten voor microgolfoven (bord/vispannetje): plastiekfolie niet verwijderen, maar enkele gaatjes in prikken.  U warmt best 3 minuten op half vermogen, om daarna 2 minuten op vol vermogen op te warmen.  Controleer ook hier steeds of uw gerecht zeker warm genoeg is om door te geven aan uw gasten.  Iedere microgolfoven is namelijk verschillend.

Smakelijk eten!

Uw klasseslager Hemelsoet